Joulu tulla jollottaa!

Torstai 30.11.2017 klo 8:33 - Hanne


Joulu tulla jollottaa

Niin tosiaan, alle kuukausi jouluun! Koko syksyn ja alkutalven olen odottanut joulua, ja nyt taas aika tuntuu loppuvan kesken. Haluan tänäkin vuonna tehdä ainakin lapsille osan lahjoista itse, vaan joulupukin apurina toimiminen on melko hankalaa kun uteliaat pikkuihmiset pyörivät ompelupöydän ympärillä. Onneksi on keskiyön tunnit! Jouluna voidaan sitten mittailla tämän yrittäjä-äidin silmäpussien tilavuutta, alkavat olla melkoisissa mitoissa jo.

Yrittäjän arki

Yrittäjyys ja perhe on välillä hankala yhdistelmä. Lisätään siihen vielä palkkatyö. Ja toinenkin. Ja vielä yksi yritys. Joko menit sekaisin? Niin minäkin menen välillä. Meillä todellakin tämä on arkipäivää, olemme molemmat puolisoni kanssa palkkatyössä sekä sivutoimisia yrittäjiä. Oma tavoitteeni on saada puodistani päätyö ensi vuoden puolella. Minustahan ei yrittäjää pitänyt missään tapauksessa tulla, mutta tässä sitä ollaan ja opitaan joka päivä uutta. Aaretti-kauppa täytti juuri 5kk! Paljon ideoita on vielä toteuttamatta, parhaillaan haaveilen oman kuosikankaan teettämisestä. Ehkäpä jossain vaiheessa se toteutuu! Tällä hetkellä joudun ikävästi tasapainoilemaan palkkatyön ja oman yritykseni välillä, ja se hieman hidastaa suunnitelmiani. On myös väsyttävää ja kuormittavaa joutua jakamaan aika ja jaksaminen kahteen paikkaan, kumpaankaan ei läheskään aina pysty panostamaan 100%, vaan tehdään mitä ehdin ja jaksan. 

Mitä aaretti ensi vuonna touhuaa?

Ensi vuoden suunnitelmissa siintää erilaiset myyntitapahtumat. Tänä vuonna olin yhdessä tapahtumassa mukana ja vieläkin hymyilyttää se päivä! Omalla paikkakunnalla järjestettiin tapahtuma ja sen yhteydessä markkinat ja siellä minä jännittyneenä patsastelin! Ohikulkijat pysähtyivät katselemaan tuotteitani ja miten ihanan moni sanoi, että oli etsinytkin kojuani ja tunnisti nimen! Facebook'in puolella löydyn nimellä @aarettikids (myös instagram) ja siellä infoan missä ollaan. Niin ja Tampereelta Pajumajasta löydät pienen määrän aaretti-tuotteita! Aloitimme syyskuussa yhteistyön ja katsotaan mitä siitä seuraa.

Tunnelmallinen joulu

Palataan vielä jouluun. Se on vuoden kohokohta meidän perheessä. Ei pelkästään lahjojen takia, niitä toki lapset odottavat, mutta myös hyvä ruoka, joulukuusi ja sen koristelu sekä läheisten kanssa vietetty kiireetön aika. Kynttilöiden lempeä valo tuo ainakin itselleni sen tietyn tunnelman, jolloin huolet häviävät ja mieli rauhoittuu. Joululahjaksi toivon vain rakkaimmat ympärilleni, ja että lapset nauttisivat joulun rauhasta lahjojen lisäksi. Aikuisille olemme päättäneet hankkia vain pienet lahjat ja koitan kuunnella tarkalla korvalla toiveita ja poimia ideoita kotimaisilta tekijöiltä. Suunnitelmana varsin mainio, toivottavasti osaan pitää siitä kiinni enkä villiinny joulukaupoilla! Joulumenumme koostuu perinteisistä suomalaisista jouluruuista ja teemme lähes kaiken itse.

Miten sinä vietät joulua? Aloitatko jo hyvissä ajoin vai jääkö viimeiselle viikolle? Niin ja mikä on lemppari jouluelokuvasi? Minun on ehdottomasti piirretty Lumiukko, se pitää nähdä aattona. Muut suosikkini ovat ihanaa hömppää, Bridget Jones, Rakkautta vain, Holiday. Kerro omat suosikkisi, löytyykö samoja? Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta juuri sinulle!

Avainsanat: joulu, aaretti, kotimainen työ, yrittäjä, äiti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini